Editor de continguts

angle-left Entregada la llicència d’obres a la Sagrada Família

La Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família ja té la llicència d’obres del temple després que aquest matí l’Ajuntament de Barcelona n’hi hagi fet entrega formal en un acte que ha tingut lloc al Saló de la Ciutat del consistori. L’acte de lliurament del permís ha estat presidit pel president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, i per la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz.

Aquest acte regularitza de manera definitiva la llicència d’obres que el temple va sol·licitar el 1885, i és el punt final de dos anys de treball conjunt entre l’Ajuntament i la Sagrada Família. El passat mes d’octubre les dues institucions van signar un acord per regularitzar la llicència d’obres, que contemplava la redacció d’un pla especial que incloïa el conjunt del projecte de Gaudí i plantejava per a una fase posterior l’execució del nàrtex de la façana de la Glòria. El pla va ser aprovat per l’Ajuntament de Barcelona a finals de febrer, i el passat mes de juny el consistori en va concedir la llicència.

En paral·lel a la llicència d’obres, la Sagrada Família també ha obtingut la llicència d’activitat pel que fa a la Basílica. Així, l’activitat principal del temple és la de centre de culte visitable, i inclou una part de museu, per la qual cosa l’ús és religiós i cultural.