Editor de continguts

angle-left La Basílica signa un conveni per difondre la maqueta polifunicular
signa

La Junta Constructora ha signat dos convenis amb “la Caixa” pels quals aquesta entitat cedeix dues maquetes a la Basílica amb l’objectiu d’ajudar a explicar i divulgar el projecte de la Sagrada Família i la seva història. Una d’elles és la maqueta polifunicular, que s’exposa des de fa temps al museu del temple, i l’altra és la de les Escoles, que es podrà veure ben aviat en aquest edifici. La cessió s’ha fet per un període de vint anys, durant els quals la Junta es compromet a conservar i exposar les maquetes adequadament. 

El conveni ha estat signat, per part de la Junta, pel president delegat, Esteve Camps, i el director general, Xavier Martínez, i, per part de “la Caixa”, per la directora general adjunta, Elisenda Duran. A l’acte de signatura també van assistir la directora de Comunicació i Marca de la Basílica, Marta Otzet; la cap de Béns Patrimonials, Núria Grau, i el director de Cultura de “la Caixa”, Ignasi Miró.

La maqueta polifunicular és una reproducció del 1983 de la maqueta invertida de Gaudí, avui desapareguda, ideada per treballar en el projecte de l’església de la Colònia Güell. Moltes de les solucions amb què Gaudí va experimentar en aquesta església van ser aplicades al temple de la Sagrada Família, com ara els pilars inclinats i ramificats, i les superfícies de paraboloides hiperbòlics.