Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família aplega milers de persones per celebrar el Nadal

Un Nadal més, la Sagrada Família ha ofert diverses propostes d’actes i activitats per a tots els públics i ha convidat la ciutadania a viure l’esperit de Nadal i compartir l’alegria d’aquestes dates assenyalades.

Enguany ha sigut especial per la celebració del 800è aniversari del primer pessebre, una commemoració que

ha brindat l’oportunitat de cercar-ne els orígens i el sentit. Gaudí ho va voler explicar a la façana del Naixement, on es troba un pessebre esculpit en pedra, i algunes de les activitats que es proposaven tenien la voluntat d’acostar-nos-hi amb més profunditat.

Una de les activitats que s’oferien era el taller de Nadal dirigit a infants d'entre 6 i 12 anys. La proposta d'aquest any ha aplegat més de 500 participants en les 34 sessions que s’han celebrat. Consistia en una visita guiada amb un pastoret, un joc de descoberta i la realització d'una postal de Nadal pop-up.

El dijous 14 de desembre a les 19 h, la Basílica es va omplir de música i esperit nadalenc amb el seu tradicional Concert de Nadal, del qual van gaudir 1.713 persones. Aquest any va anar a càrrec dels cors de l’Agrupació Cor Madrigal i corals infantils de tot Catalunya, i va comptar amb la participació de cors del barri de la Sagrada Família, amb especial menció als grups de les escoles municipals de música de l’Eixample i Sant Andreu. Els va acompanyar l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Pere Lluís Biosca i amb Joan Seguí a l’orgue. Durant l’actuació, es va convidar el públic assistent a participar en la cantada d’algunes de les nadales més populars.

D’altra banda, el dimarts 19 de desembre a les 18.30 h, la Sagrada Família va oferir una cantada de nadales al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement, a càrrec de més de 280 cantaires de corals del barri del Raval. Cada grup coral va oferir un repertori format per nadales tradicionals catalanes i cançons d’arreu del món i van reunir més d’un miler de persones de públic. 

Del dimecres 20 fins al divendres 22, la Basílica va il·luminar els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels pastors i de l’Adoració dels Reis d’Orient de la façana del Naixement. Una activitat que oferia l’oportunitat de donar vida a les escenes del pessebre esculpides en pedra que Gaudí va voler plasmar. Les il·luminacions estaven acompanyades de música i una locució enregistrada i es van oferir sessions en català i castellà de manera consecutiva de les 19.30 a les 21.30 h durant els tres dies.

El dia 24 de desembre a les 19 h, la Sagrada Família va celebrar la missa del Pollet, especialment pensada perquè els més petits celebrin l’eucaristia de Nadal. La cerimònia va ser oficiada per Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona i, en finalitzar, va tenir lloc l’adoració del Nen Jesús a l’exterior de la façana del Naixement entre els 1.434 assistents a la celebració.

Finalment, del 27 al 31 de desembre, la Basílica de la Sagrada Família va participar per segon any consecutiu en el Festival de la Infància amb el taller «Estem construint les torres. Ens ajudes?». Més de 900 infants van poder fer de constructors per un dia i van poder elaborar una manualitat que consistia en la rèplica de la torre de l’Evangelista que més els agradava i que es podien endur com a obsequi.