Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família ha celebrat Sant Jordi convidant la ciutadania i amb l’especial participació de la gent gran

El Dia de Sant Jordi és una de les festivitats més viscudes a Catalunya. La Sagrada Família, com a referent cultural arquitectònic, patrimonial i cultural, va oferir la possibilitat de viure aquesta diada amb diferents esdeveniments.

 

SANT JORDI A LA SAGRADA FAMÍLIA, ROSES CONTRA L’OBLIT

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi i amb la voluntat de seguir impulsant projectes participatius connectats a accions culturals i socials, enguany la Basílica va oferir la visita-taller «Sant Jordi a la Sagrada Família, roses contra l’oblit», els dies 19, 20 i 21 d’abril. Es tractava d'una activitat molt especial, organitzada conjuntament amb el suport de l’Associació Amics de la Gent Gran i l’Associació Art-Teràpia Artenea.

En aquest sentit, a través d’una visita guiada a la Sagrada Família, «El temple de la llum», les persones participants, del col·lectiu de l’Associació Amics de la Gent Gran i persones usuàries de diferents residències del barri de la Sagrada Família, van descobrir la importància de la llum i el seu significat carregat d’esperança i sentit vital, i a continuació van participar en un taller artístic en el qual van crear roses de metacrilat. Amb aquestes roses es va crear una instal·lació artística que es va exposar al costat de la imatge de sant Jordi al balcó del Jubé, fent així valer els participants del col·lectiu.

Aquesta acció solidària s’emmarcava dins de l’objectiu de fer la Basílica més acollidora per a tothom, com va dir el papa Francesc: «No us oblideu dels ancians. Un arbre sense arrels no creix, no floreix. No descartem els ancians, no són material de descart, són memòria viva. D'ells ens ve la saba que ho fa créixer tot». Des de la Basílica, volem seguir treballant per tenir cura dels més ancians, i a través de l’art i la cultura, seguir-los fent sentir ben especials.

 

VISITA GUIADA PER LA VIGÍLIA DE SANT JORDI

La Diada de Sant Jordi a la Sagrada Família va començar el dia 22 amb una visita al temple a porta tancada. A partir de les 20.30 h, la Basílica va obrir les portes per oferir una visita a la llum del capvespre a les persones guanyadores del sorteig de les 180 entrades. Les persones afortunades van poder gaudir d’aquesta visita i van poder observar la decoració de Sant Jordi creada durant la visita-taller «Sant Jordi a la Sagrada Família, roses contra l’oblit».

 

ENTRADA GRATUÏTA PER A JORDIS I JORDINES

La Sagrada Família va voler commemorar Sant Jordi oferint la possibilitat de visitar aquest espai a tots aquells que celebren el seu sant en aquesta diada tan assenyalada. Així doncs, el Dia de Sant Jordi, en l’horari d’obertura de la Basílica al públic, hi va haver l’accés gratuït i sense necessitat de reserva per a tots els Jordis, Jordines, Jorges i Georgines que volguessin visitar-la. Van poder venir amb un acompanyant.