Editor de continguts

angle-left Setmana Santa a la Sagrada Família

Concert de Setmana Santa amb l’Orfeón Donostiarra

El diumenge 26 de març, la Basílica es va omplir de la música de l’Orfeón Donostiarra, institució centenària de coral fundada fa 125 anys a Sant Sebastià. Un concert on la formació va interpretar un repertori que incloïa peces de Händel, Verdi o Mahler, l’Ave María de Tomás Garbizu, i, com a novetat, es va estrenar Argi Izpi, l’obra encarregada al compositor i cantor de l’Orfeón.

La Sagrada Família va convidar la ciutadania a gaudir d’aquest concert amb el sorteig de 300 entrades dobles, i en total s’hi van inscriure 15.970 persones.

Aquest concert va ser possible també gràcies a la col·laboració de TUI experiences, plataforma que permet als viatgers d’arreu del món reservar a l’instant milers d’excursions, activitats i entrades per a atraccions i llocs d’interès turístic a més de 100 països.

El taller de Setmana Santa

Enguany la Sagrada Família va proposar un taller infantil de Setmana Santa pensat per a famílies amb nens i nenes d’entre 5 i 11 anys, amb l’objectiu d’apropar-se al sentit de la Setmana Santa d’una manera dolça i entretinguda. Es va oferir entre els dies 25 de març i 10 d’abril en torns de matí i tarda, en un total de 20 sessions.

Il·luminacions de la façana de la Passió

Els dies 3, 4 i 5 d’abril la façana de la Passió es va tornar a il·luminar amb el relat de la passió i mort de Jesucrist, una locució musicada amb textos de Mons. Antoni Vadell i Ferrer, DEP. Amb aquesta activitat, la Sagrada Família va voler recordar qui va ser Bisbe Auxiliar de Barcelona entre el 2017 i el 2022. La il·luminació i direcció artística va anar a càrrec de Fernando Rojo_dLight.

Es van realitzar fins a sis sessions, dues per dia: la primera en català i la segona en castellà. Un total de 15.788  ciutadans i ciutadanes van poder gaudir de les il·luminacions de forma gratuïta des de l’interior del recinte fins a completar l’aforament, i també a peu de carrer.

Celebracions litúrgiques de Setmana Santa a la Basílica

El 2 d’abril va tenir lloc la celebració del Diumenge de Rams a la Basílica de la Sagrada Família amb la benedicció de rams i la posterior eucaristia. La cerimònia es va iniciar a la Basílica a les 12 h. Uns minuts després va començar la benedicció de rams i, posteriorment, es va iniciar la missa solemne a l’interior de la Basílica, que enguany va estar presidida per Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona.

El Dijous Sant, Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la Cena del Senyor a la Sagrada Família amb el lavatori de peus. Acabada la missa, es va traslladar en processó el Santíssim Sagrament a la cripta per a l’adoració dels fidels.

Enguany, la commemoració de la Passió del Senyor a la Basílica de la Sagrada Família del Divendres Sant va ser oficiada per Mons. Sergi Gordo, Bisbe Auxiliar de Barcelona. Després de la missa, Mons. Sergi Gordo va presidir el Via Crucis davant la façana de la Passió.

Dissabte, 8 d’abril, Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la solemne Vetlla Pasqual a la Basílica de la Sagrada Família a les 21 h. Enguany es va recuperar l’encesa del ciri pasqual amb el foc nou i la benedicció de la nova aigua davant la façana del Naixement, que s’havia deixat de fer des de la pandèmia de la COVID-19.

La missa internacional del Diumenge de Pasqua va ser presidida pel rector, Mn. Josep Maria Turull, la qual va posar fi a les celebracions litúrgiques de Setmana Santa.