Editor de continguts

angle-left Una instal·lació artística commemora la Diada de Sant Jordi

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi i amb la voluntat de seguir impulsant projectes participatius connectats a accions culturals i socials, enguany la Basílica ofereix la visita-taller titulada «Sant Jordi a la Sagrada Família, roses contra l’oblit».

Es tracta d'una activitat molt especial, organitzada conjuntament amb l’Associació Art-Teràpia Artenea i amb el suport de l’Associació Amics de la Gent Gran de les residències del barri de la Sagrada Família, on les persones participants crearan una peça artística col·laborativa de gran format pintant roses de metacrilat de diferents formes i de diferents colors.

A través d’una visita guiada a la Sagrada Família, «El temple de la llum», els dies 19, 20 i 21 d’abril, les persones participants van descobrir la importància de la llum i el seu significat carregat d’esperança i sentit vital, i a continuació van participar en un taller artístic en el qual van crear roses de metacrilat. Amb aquestes roses es va crear una instal·lació artística que es va exposar al costat de la imatge de sant Jordi al balcó del Jubé.

Aquesta acció solidària s’emmarca dins de l’objectiu de fer la Basílica més acollidora per a tothom. Com va dir el papa Francesc: «No us oblideu dels ancians. Un arbre sense arrels no creix, no floreix. No descartem els ancians, no són material de descart, són memòria viva. D'ells ens ve la saba que ho fa créixer tot». Des de la Sagrada Família ens proposem tenir cura dels més ancians, i que per un dia, a través de l’art i la cultura, els fem sentir ben especials.