Editor de continguts

angle-left El Fons d’Acció Social de la Sagrada Família destina 2,3 milions a impulsar 56 projectes d’entitats socials

Aquest matí ha tingut lloc la celebració de l’acte de resolució de la primera convocatòria del Fons d’Acció Social (FAS), impulsat per la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família. Una trobada de les entitats beneficiàries amb els membres de la Comissió del FAS, els membres del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, el President Delegat, el Sr. Esteve Camps i Sala,  i el Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona i President Nat de la Junta Constructora, qui ha pronunciat el discurs de tancament de l’acte.

Un impacte de 2,3 milions d’euros repartits en l’àmbit territorial de l’Arxidiòcesi de Barcelona

El FAS té com a finalitat el cofinançament d’iniciatives i projectes socials promoguts per entitats sense ànim de lucre amb actuació en l’àmbit de l’Arxidiòcesi de Barcelona i adreçats a ajudar a respondre les necessitats i demandes socials actuals. La dotació d’aquesta primera convocatòria s’ha repartit per 21 municipis: Alella, Argentona, Badalona, Barcelona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Cornellà de Llobregat, el Masnou, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Teià, Tiana i Vilassar de Mar.

Pel que fa als àmbits d’actuació, un 27 % dels projectes cofinançats treballen per la lluita contra la pobresa i l’exclusió social; un 25 % per la salut i l’autonomia personal; un 23 % se centren en la infància, adolescència i joventut, un 18 % en la vellesa i un 7% en migració i refugiats.

El FAS eleva a 3,5 milions d’euros el pressupost per a la convocatòria 2024, un 50 % més que aquesta primera convocatòria

La consolidació de la recuperació econòmica dels últims anys ha permès a la Junta Constructora de la Sagrada Família poder impulsar aquesta iniciativa coherent amb els valors fundacionals del temple. S’han destinat 2,3 milions d’euros a aquesta primera convocatòria, i es preveu poder anar augmentant aquesta xifra de cara a properes convocatòries, tenint en compte que el finançament del fons social prové d’una part de l’excedent dels resultats de la Fundació.

S’anunciaran més detalls de la nova convocatòria del Fons d’Acció Social en les properes setmanes. Se’n podrà fer seguiment aquí.